Facadestillads

Vores stærke og anvendelige facadestillads i aluminium eller stål passer til alle opgaver.

Vælg kategori herunder.

Var det ikke dette stillads du ledte efter? Se hele vores udvalg af stilladser her.

Facadestillads – Stål

Et let og professionelt Vinderup stålstillads med en fleksibel opbygning letter dit facadearbejde.

Se alle komponenter og priser her.

5

Facadestillads – Aluminium

Vores aluminiumsfacadestillads opfylder naturligvis Arbejdstilsynets krav til styrke og stabilitet.

Se alle komponenter og priser her.

5

Facadestillads – en sikker løsning til private og professionelle

Facadestillads også kaldt rammestillads anvendes til mange forskellige formål fx. ved facadearbejde, byggeprojekter, renoveringsprojekter samt i industri.

Facadestilladset kan anvendes til facader, hvor der skal udføres let arbejde op til 120 cm bredde med konsol. 

Der er derfor en masse tid at spare på dit projekt, da du kan kombinere flere arbejdsopgaver på stilladset. 

Rådfør dig hos os, inden du vælger stillads

Vi har forskellige løsninger, når det gælder arbejde i højden, og det kan nogle gange være forskelligt at bedømme, hvilken løsning der passer bedst til dit behov. Hvis du har brug for hjælp, sidder vi klar på 97 44 14 66 eller på mail@specialfabrikken.dk

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et rammestillads og hvad er fordelene?

Rammestilladset er den type stilladser, som du oftest ser i bybilledet, da det anvendes ved facader, som navnet facadestillads også indikerer. Facade-/Rammestillads er få komponenter og lettere end søjlestillads, samt hurtigere at opsætte. Har du brug for mere højde eller længde, kan dette opnås ved at tilføje flere stilladsrammer til det allerede eksisterende rammestillads. Rammestilladset kan derudover også bygges rundt om bygningshjørner. Facadestilladset fastgøres til væggen, der hvor arbejdet udføres og derfor har du ikke brug for støtteben. 

Hvilket stillads passer til din arbejdsopgave?

Ramme-/facadestilladser kan med fordel anvendes ved arbejdsopgaver, såsom ved:

  • Facadeisolering
  • Tagudskiftning
  • Sandblæsning
  • Opbygning
  • Tilbygning
  • Filsning, pudsearbejder, fugeudkradsning og vandskuring.
  • Vinduesudskiftning
  • Inspektion
Hvilke materialer bør du vælge?

Facadestilladser og rammestilladser kommer i forskellige materialer og hvilken løsning, du bør vælge afhænger af opgaven, pris og holdbarhed. 

Hos Specialfabrikken tilbyder vi både rammestilladser i stål og i aluminium. Den helt store forskel på de to materialer er vægten. Stål vejer omtrent 3 gange så meget som aluminium, dog er førstnævnte et billigere materiale. 

Stål = Tungere og billigere

Aluminium = Letter og dyrere

Hos Specialfabrikken har vi forskellige aludæk og arbejdsplatforme. Du kan finde alle vores aluminiumsdæk her. De fås både med og uden lem. 

Har du svært ved at vælge, så ring endelig på 97 44 14 66 eller på mail@specialfabrikken.dk. 

Hvordan opsættes dit facadestillads?

Facadestilladset skal opbygges så det overholder de gældende krav for arbejdet udførelse. Det er stilladsbyggerens ansvar at stilladset opfylder disse krav. Når du køber et stillads hos Specialfabrikken, medfølger der en brugermanual, der beskriver præcist, hvordan du skal opbygge dit facadestillads. Find vores manualer her.

Regler ved anvendelse af facadestillads

Facadestilladser skal passe til de arbejdsopgaver, der skal udføres på stilladset. Det gælder både for bæreevne, bredde og højde. Desuden skal der altid være en brugsanvisning som også viser hvordan stilladset må bruges og opstilles. 

Stilladset skal placeres på en fast bund og skal sikres, så det ikke kan vælte. Er der behov, for at stilladset skal klodses op, er det et krav at klodsen er stabil og være max 20 cm høj. Klodsen skal være af træ el. lign. som ikke kan knuses under belastning. Bliver der anvendt flere stykker tømmer til opklodsning, skal de fastholdes til hinanden med fx. søm. 

Stilladset skal stå på en fast bund og være sikret mod at vælte. Det kan ske ved, at stilladset fastgøres til facaden eller konstruktionen (Følg den medfulgte brugsanvisning).

Stilladsets dele må ikke være angrebet af rust eller være deforme og de enkelte komponenter skal passe sammen. 

Ved monteringen, ændring eller nedtagning af stilladser med en højde over 3 m, skal den pågældende person havde den fornødne uddannelse til opgaven. Læs regler om arbejde og opstilling af stilladser her. 

KVALITET I HØJSÆDET